Dick Jense - Onafhankelijk Rijswijk

Dick Jense is gestopt als fractie-assistent van Onafhankelijk Rijswijk.  

Dick werd in 1985 actief in de lokale politiek, en richtte samen met Wolter Fischer Onafhankelijk Rijswijk op. Deze partij groeide uit tot de grootste lokale partij in Nederland, met 12 zetels in 1998. 

In de periode van 1994 t/m 2002 was hij wethouder in Rijswijk namens de partij. In 2006 werd Dick Jense opnieuw wethouder in Rijswijk. En ook in het college van 2010/2014 bekleedde Dick deze functie. 

2014 t/m 2018 was Dick voor de laatste keer fractie voorzitter van Onafhankelijk Rijswijk. Hij droeg het stokje over maar bleef actief als fractie-assistent om het nieuwe team op weg te helpen.  

Dick stond in zijn politieke carrière altijd klaar voor iedereen in Rijswijk en deed zijn werk met passie en overgave. Tevens was Dick Jense ook betrokken bij diverse andere politieke activiteiten zoals: 

-Initiatiefnemer platform lokale partijen Zuid-Holland. Dat leverde de eerste lokale partijen op in Nederland ( Zuid-Holland) 

-Mede initiatiefnemer leefbaar Nederland. tweedekamerlid in 1ste kabinet Balkenende. 

-Lid DB stadsgewest Haaglanden, portefeuille volkshuisvesting en AB met portefeuille verkeer en vervoer. 

Onafhankelijk Rijswijk wil Dick Jense van harte bedanken voor al zijn inzet voor ons als partij en voor Rijswijk. Het waren fantastische jaren waarin veel is gebeurd maar waar hij met veel trots op terug kan kijken!