Maquette RijswijkBuiten - Onafhankelijk Rijswijk

Wethouder René van Hemert (VVD) slaat donderdag 30 januari de eerste paal voor de bouw van de derde fase van De Tuinen van Sion in RijswijkBuiten. Deze fase bestaat uit de bouw van 29 duurzame woningen.

Met de start bouw van fase 3 zijn er binnen een jaar drie deelprojecten van start gegaan. Uiteraard zijn zowel de gemeente Rijswijk als Dura Vermeer trots op dit positieve en snelle resultaat in RijswijkBuiten. Van fase 1 zijn alle woningen opgeleverd. Inmiddels heeft bijna iedereen zijn intrek in zijn of haar nieuwe huis genomen. De bouw van fase 2 verloopt voorspoedig, waardoor Dura Vermeer verwacht ook deze bewoners voor de zomervakantie de sleutel te kunnen overhandigen.

In de komende 10 jaar verandert de zuidkant van Rijswijk compleet. Tussen nu en 2023 worden er 3.500 woningen gerealiseerd in Sion en ‘t Haantje. RijswijkBuiten wordt een wijk die in het oog springt. Een wijk voor en van iedereen, maar bovenal een duurzame wijk. Energiezuinig en dat ziet men terug in de energierekening. Maar ook duurzaam door de ruime opzet, standaard 2 parkeerplaatsen per woning, de groene omgeving en het water in het gebied. Zie ook de website van RijswijkBuiten.

Bron: Groot Rijswijk